Author Topic: Odvjetnik Bradley Manninga ogorčen: "Obama ga je već proglasio krivim"  (Read 2357 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Voda

  • Guest
Odvjetnik Bradley Manninga ogorčen: "Obama ga je već proglasio krivim"

Kevin Zeese, jedan od odvjetnika Bradley Manninga - mladog vojnika kojeg se upravo sudi da je dostavio "povjerljive" vojne dokumenti servisu Wikileaks - vjeruje kako je pravedno suđenje ispred vojnog suda u kojem porotu čine vojni oficiri "gotovo nemoguće" za očekivati (opširnije o optužnici: Bradley Manning - sudit će mu se pod optužnicom da je "pomagao neprijatelju" http://www.advance.hr/vijesti/bradley-manning-sudit-ce-mu-se-pod-optuznicom-da-je-pomagao-neprijatelju/ ).
Također je ogorčen izjavama koje dolaze od strane američkog predsjednika Baracka Obame.
"Predsjednik Obama već je najavio kako je Bradley Manning kriv", rekao je Zeese za postaju RT.

"Predsjednik Obama je vrhovni zapovjednik američke vojske. Sudac, porota i tužitelj - svi koji rade u tom sudu direktno su odgovorni predsjedniku Obami. Ne mogu ni zamisliti da itko u toj sudnici drži da će imati išta od svoje karijere ukoliko proglase da Bradley Manning nije kriv", ističe Zeese.

"Odbili su nam ključne informacije i dokaze koji se mogu upotrijebiti u obrani Bradley Manninga. Sve upućuje na to da je ovo zapravo 'montirano suđenje', osudit će Manninga samo za primjer ostalima da ne bi jednog dana netko pokušao biti novi Bradley Manning", zaključio je odvjetnik Kevin Zeese.

Podsjetimo, prošlog četvrtka vojni sud je Bradley Manningu sastavio optužnicu po 22 točke, između ostaloga optužuje ga se da je pomagao neprijatelju, zloupotrijebio položaj i objavio povjerljive dokumente online.
Tužitelj navodi kako je Manning skinuo oko 700,000 dokumenata i transferirao tisuće zviždačkoj stranici Wikileaks.
Mnogi smatraju kako će Bradley Manning dobiti kaznu doživotnog zatvora, unatoč činjenici da su neki visokopozicionirani dužnosnici čak zahtijevali i smrt.

Ipak, ne misle svi kako je Manning "pomagao neprijatelju", predsjednički kandidat Ron paul u javnom govoru ga je proglasio herojem (vidi: Ron Paul nazvao osuđenog Bradley Manning-a herojem  http://www.advance.hr/vijesti/ron-paul-nazvao-osudenog-bradley-manning-a-herojem/ ).

http://www.advance.hr/vijesti/odvjetnik-bradley-manninga-ogorcen-obama-ga-je-vec-proglasio-krivim/