Author Topic: Osnovna pravila i napomene bitne za korištenje ovog foruma  (Read 11023 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mood_fm

  • Member
  • *
  • Posts: 14
  • Gender: Male
Pozdrav - ovdje su navedena osnovna pravila komunikacije koja je poželjno imati na umu kako bi se izbjegle moguće nedoumice i problemi, a ujedno osigurala što kvalitetnija i svrsishodnija diskusija i razmjena informacija.

1.  Korisnici (članovi) foruma trebaju postavljati poruke na način koji neće biti uvredljiv za druge korisnike (članove) ovog foruma. Provociranje, vrijeđanje, maltretiranje drugih korisnika (članova) ovog foruma neće biti tolerirano i svaki oblik takvog ponašanja vodi ka upozorenju korisnika koji se ne ponaša u skladu sa pravilima.

2.  Korisnici se mole da se ne ponašaju kao “pozadinski moderatori”. Ako korisnici primijete kršenje nekog od ovdje navedenih pravila slobodni su skrenuti pažnju na taj problem članovima moderatorskog tima. Korisnici se mole da koriste komandu “Report to moderator” kako bi prijavili poruke sa problematičnom sadržinom. Korisnici se također mole da ne odgovaraju na takve poruke/postove.

3.  Objavljivanje uvredljivog teksta, slika , linkova i slične sadržine neće se tolerirati.

4.  Korisnici (članovi) ovog foruma mole se da poštuju autorska prava drugih članova, medija, web stranica i drugog sličnog sadržaja koji podliježe zakonu o zaštiti autorskih prava.

5.  Članovi trebaju koristiti odgovarajući, opisni naslov prilikom pokretanja nove teme na forumu, kako bi ukazali na suštinu sadržaja, informacije koja se nudi u toj temi.

6.  Spam se na ovim stranicama neće tolerisati ni pod kojim uslovima. Regrutiranje članova za vaše vlastite projekte nije dozvoljeno i također se smatra spamom. Korisnici koji budu postavljali spam bit će banovani, a njihove poruke obrisane.

7.  Moderacijski tim zadržava pravo da uređuje, briše ili postavi bilo koju poruku u red za čekanje na moderiranje u bilo koje vreme. Odluka o tome šta se smatra neprikladnim, vulgarnim, uvredljivim, spamom, itd, u skladu sa pravilima navedenim u prethodnim tačkama, odluka je moderacijskog tima, ne članova foruma.

8.  Prethodno navedena pravila foruma također se primjenjuju i na privatne poruke. Zloupotreba sistema privatnih poruka može dovesti do upozorenja i/ili do ukidanja opcije privatnih poruka za člana foruma koji se ne ponaša u skladu sa pravilima.

9. Dozvoljeno je postavljanje jednog linka u vašem prostoru za forumski potpis.

10. Savjetuje se izbjegavanje korištenja opcije CAPS LOCK za sve riječi u vašem postu. Takve poruke djeluju histerično i iritantno, i postoji mogućnost da vaša poruka bude shvaćena kao spam. Moderatori će uklanjati poruke koje SU OTKUCANE ISKLJUČIVO VELIKIM SLOVIMA.

« Last Edit: July 29, 2011, 02:08:55 AM by mood_fm »