Author Topic: Hola  (Read 6833 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

julia

 • Guest
Hola
« on: March 29, 2011, 08:20:41 AM »
Molt be Sally, ho has aconseguit !  :)

Offline sally

 • New Member Group
 • *
 • Posts: 5
Re: Hola
« Reply #1 on: March 29, 2011, 17:18:31 PM »
Gràcies, Júlia!

Acabo de penjar les normes del fòrum en català, a veure què et sembla.

Potser només serem dues... o tres, però vaja, al menys, tenir presència, oi?

Ara vigila amb allò que dius, que t'hauré de moderar  ;)

julia

 • Guest
Re: Hola
« Reply #2 on: March 30, 2011, 07:07:35 AM »
Gràcies, Júlia!

Acabo de penjar les normes del fòrum en català, a veure què et sembla.

Potser només serem dues... o tres, però vaja, al menys, tenir presència, oi?

Ara vigila amb allò que dius, que t'hauré de moderar  ;)

Les acabo de llegir. Em sembla bé  :)

A mi també m'han demanat de ser moderadora però ara mateix no tinc gaire temps. No passo pas cada dia, només de tant en quant.

Encara que siguem pocs, val més pocs i ben aviguts, no creus?  :)  Em dona la sensació que tot el que està passant al món relacionat amb wikileaks es localitza sobretot als països anglosaxons i deu ser per això que no hi ha gaires membres a la comunitat internacional del fòrum.


Bé , de què parlem ?  :D lol
« Last Edit: March 30, 2011, 07:09:55 AM by julia »

Offline sally

 • New Member Group
 • *
 • Posts: 5
Re: Hola
« Reply #3 on: March 30, 2011, 17:10:03 PM »
Tens raó amb això de que WL està molt centrat en els països anglosaxons.
De fet, jo vaig començar a interessar-m'hi no fa gaire, quan una editorial de Barcelona em van encarregar la traducció del llibre que han escrit els dos periodistes del diari anglès The Guardian sobre WL i l'Assange i tota la pesca. Vaig haver de buscar molta informació. Em va cridar l'atenció el fet que aquí pràcticament ja no se'n parla, només com a cosa anecdòtica. Per exemple, no s'ha parlat gens del cas del Brad Manning, que s'està florint en una presó de Virginia mentres l'Obama passa per ser l'home més just i bo del món. Suposo que depèn més de l'Estat Major que d'ell directament, però vaja, tot i així...
Suposo que al nostre país, tan Catalunya com Espanya, la premsa encara viu molt "al dictat" dels centres de poder i hi ha coses que s'intenten silenciar. Quan va sortir tot el tema dels cables de les ambaixades, tot el que feia referència als polítics espanyols (no es deien coses gaire simpàtiques del tontaina del Zapatero) es va comentar una mica de passada.
Vivim un moment delicat, especialment a Catalunya, amb la pujada clara de l'independentisme, el canvi de govern, les consultes del dret a decidir, les balances fiscals i tota la pesca, i suposo que el focus d'atenció és un altre.
Si t'haig de fer una confessió, no entenc gaire quina és la intenció d'aquest fòrum; denunciar coses? "Rajar" de tot? Hi veig tot tipus d'actituds...
En fi, jo només he posat el meu gra de sorra per que, de mica en mica, el català sigui una lengua reconeguda en tots els àmbits. Tinc aquesta petita obsessió. Per fer entrar el català com a lengua al fòrum em demanar la traducció de les normes i gairebé exigir que acceptés ser-ne la moderadora. Una de les coses que se'ns demana als moderadors és que no opinem, curiosament... i que si volem fer-ho, que ens inventem un altre "nick". O sigui que, de moment, només m'expresso pel canal privat.
I tu, què hi fas, a Boston?

Sally (en realitat em dic Mar  ;)

julia

 • Guest
Re: Hola
« Reply #4 on: March 31, 2011, 06:37:24 AM »
Hola Sally :)

Que interessant que t'hagin encarregat la traducció del llibre de The Guardian... ara mateix no sé quin llibre és exactament però em sembla recordar que és un llibre que no el deixa gaire bé.. The Guardian i Assange varen tenir certs conflictes quan es va  omitir certa informació en uns cables, i això va fer enfadar a l Assange. També  sembla ser que hi ha un periodista en particular que no és partidari de wikileaks a The Guardian i no sé si és ell el que ha escrit el llibre. Ostres tinc molt mala memòria per noms, però si vols ho investigaré.. Només sàpigues que el que diu el llibre pot estar escrit per desacreditar Julian Assange. Crec que de moment l'únic llibre que s; ha escrit a favor de Julian Assange es el que va escriure Des Spiegel. El del NYT també està ple d'anécdotes negatives.

Jo em vaig començar a interessar per wikileaks arràn del cas de les alegacions per violació a Suècia. Els diaris n'anàven plens i no sabia què pensar o sigui que vaig començar a investigar per poder formar una opinió. Ben aviat em vaig donar compte que tot era una trampa i d; aquí vaig anar descobrint més coses sobre WL i sobre el periodisme investigatiu i la censura. Vaig comen.ar a llegir cables i a seguir el cas ben d'aprop. He après molt en els ultims3 mesos.

Tens ra[o el cas de BRadley Manning és super escandalós, de la manera que el tracten.. és tortura ! A més el tenen empresonat sense cap proba de que va ser ell el que va passar la informació. No hi ha cap proba substancial. És un abús de poder impresionant.  Però sàpigues que Obama no esta pas vist com un angelet, tot el contrari. Té una reputació molt dolenta ara amteix aquí. Principlament perquè no ha complert cap de les promeses que va fer durant la seva campanya electoral. Va ser tot una campanya de marketing. Em sorprèn que diguis que se'l veu com un sant.. és aquesta la percepció qu es té de l' Obama a la nostra terra?

"Suposo que al nostre país, tan Catalunya com Espanya, la premsa encara viu molt "al dictat" dels centres de poder i hi ha coses que s'intenten silenciar. Quan va sortir tot el tema dels cables de les ambaixades, tot el que feia referència als polítics espanyols (no es deien coses gaire simpàtiques del tontaina del Zapatero) es va comentar una mica de passada."

Aquí als Estats Units va passar el mateix. Les noticies amb prou feines mencionaven WL.. l;unica cosa que es sentia a dir eren comentaris negatius cap a Assange. Em sembal a mi que la informació verdadera la pots trobar a internet , no pas a la televisió. De fet és a on m;he assabentat de tot jo..

"Vivim un moment delicat, especialment a Catalunya, amb la pujada clara de l'independentisme, el canvi de govern, les consultes del dret a decidir, les balances fiscals i tota la pesca, i suposo que el focus d'atenció és un altre."

Vas llegir el cable sobre els nacionalimes a Espanya?  Els Americans diuen que això ens debilita molt i que si que ha crescut el sentiment independentista però que no creuen que arribi gaire lluny, lol
Per mi el tema del nacionalisme es una mica delicat. Si que em sento catalana més que espanyola, però tmabé em cauen bé els espanyols sempre que hi hagi un respecte mutu. Aquí a l´estranger, si m´he trobat  "compatriotes" quan em pregunten d[on soc ja em deixen anar la rialleta. Ho trobo super mal educat. Jo sempre els hi dic que si de tot perque callin i em deixin en pau. pero de tota manera els catalans ens mirem massa el malic. Crec que hem de mirar mes cap a enfora.. m'entens que et vull dir?

:Si t'haig de fer una confessió, no entenc gaire quina és la intenció d'aquest fòrum; denunciar coses? "Rajar" de tot? Hi veig tot tipus d'actituds...:

Crec que l;obejctiu d; aquest fòrum es proporcionar una plataforma a on es puguin discutir temes relacionats amb WL. Jo he estat bastant de temps en un forum obert i estava plagat de trolls. Es a dir gent anti que es dedicava a fer-nos la vida impossible. Va arribar un moment que eren un exercit. T; has assabentat de el cas de HB Gary? Molts d´aquets anti estan contractats pel govern.. hi ha espies , hi ha de tot.. És per això que no m agrada dir res personal en els forums. La pregunta que m; has fet te la contestare per missatge privat.

Pel que fa a lo del tema anglosaxó. Em fa la impressió que hi ha encara  més censura als països anglosaxons que altres. Tene la llei del libel per la qual el govern pt vetar un diari de publicar una noticicia si no els hi interessa i a més els diaris no poden dir que han sigut vetats. A més a més els mitjans de comunicació de parla anglesa estan monopolitzats per un autralia que es diu Rupert Murdock, un faxa que soborna els governs i mou el cotarro que te cagues. si mires a News Corporation veuràs la quantitat de cadenes, diaris, revistes, i pagines de internet que posseeix.. i espera;t .. saps qui està a la junta directiva de la seva empresa?? José Maria Aznar.. això ja ho diu tot. Julian Assange ha dit que els seu insurance file es sobre Rupert Murdock, així doncs ja et pots imaginar el poder que té aquest senyor i el mal que fa a la llibertat d´expressió.

Bé això és tot per avui! Perdona aquest missatge tant llarg!!

(Perdona les faltes es que he d;anar canviant el teclat per poder posar accents  :-\)
« Last Edit: March 31, 2011, 06:54:01 AM by julia »

julia

 • Guest
Re: Hola
« Reply #5 on: April 05, 2011, 07:16:13 AM »
Bones Sally, No sé si quin és el motiu pel qual no  has contestat aquest missatge però si és que no estàs d´acord amb  mi, fes-m´ho saber. A mi em sembla que els forums existeixen per debatre i intercanviar idees, iaixò és el que ho fa interessant.. o sigui que ja ho saps.. enacar que segurament deus estar enfeinada traduïnt el llibre, oi?
Molt bé doncs, ja t´he dit el que et volia dir :)
Fins aviat, J.

julia

 • Guest
Re: Hola
« Reply #6 on: June 05, 2011, 06:36:28 AM »
Desallotjament Placa de Catalunya, 27 de Maig

Indignats | Desallotjament de la Plaça Catalunya

"tortura i assassina la policia"

Offline alexandria

 • New Member Group
 • *
 • Posts: 2
Aquest espai bé mereix un esforç!
« Reply #7 on: September 10, 2011, 17:50:39 PM »
Hola Júlia i Sally!

Com estau, úniques dues persones que usen el català al fòrum?
Espero que molt bé.
M'uneixo a les vostres reflexions en veu alta amb tota la il·lusió i ingenuitat del món amb les ganes d'aprendre de tothom.

Espero que això tiri cap endavant,

M

julia

 • Guest
Re: Hola
« Reply #8 on: September 12, 2011, 04:19:16 AM »
Hola alexandria,

Benvingut al forum en català de wikileaks!  ;)

Què et porta per aquests voltants? Quin aspecte t´interessa més de wikileaks?

A mi em sembla genial que s'exposin les mentides dels politics. Es obvi que el que diuen al davant i el que fan al darrera son dues coses totalment diferents, pero fins ara no sabiem els detalls ni el perque ens ho amagaven. Wikileaks es un gran invent.
Per un mon amb mes coherencia!

Per cert, llegint els cables de l'ambaixada de Estats Units a Madrid he sentit vergonya. Som uns llepaculs , amb perdo.

Offline sally

 • New Member Group
 • *
 • Posts: 5
Re: Hola
« Reply #9 on: October 07, 2011, 11:19:28 AM »
Hola Juju i Alexandria,
Sóc super mala moderadora, ja ho veig, tinc aquest fòrum abandonat, em sap molt greu.
Hi ha algú més que hi participi, en català?
Miquel, espero que et vagi molt bé la teva "research".
Què en penseu de la proposta de l'Assange al premi Nobel de la Pau?
També podríem parlar de la del Bob Dylan pel Nobel de Literatura, cada any se'n parla  8)
En fi, només volia saludar!
Sally

julia

 • Guest
Re: Hola
« Reply #10 on: January 25, 2012, 04:51:05 AM »
...
« Last Edit: January 25, 2012, 07:02:34 AM by juju »

Offline alexandria

 • New Member Group
 • *
 • Posts: 2
Disculpes pel retard en respondre
« Reply #11 on: April 22, 2012, 17:35:02 PM »
Hola a les dues i a qualsevulla que estigui llegint això!

En primer lloc, disculpau pel retard. Per raons professionals he estat "out" a tot, com se sol dir.

Però m'agradaria recuperar una mica el diàleg amb vosaltres.
Com va la cosa per aquí? Algú més s'ha sumat a la comunitat d'interessats en WL en català?

Una aferrada!
Alexandria

julia

 • Guest
Re: Hola
« Reply #12 on: August 06, 2012, 03:51:52 AM »
Alexandria,

Mira, Wikileaks en Catala !!

 La “CIA a l’ombra” no es creu les autoritats de l’Estat a Balears
Correus electrònics obtinguts per WikiLeaks demostren que els especialistes de l’empresa d’espionatge privada Stratfor posen en dubte sistemàticament les explicacions del Govern
Enric Borràs | 06/08/2012 | Vistes: 89 vegades
Puntuada amb 1 estrelles de 5 Puntua-la amb 1 estrellesPuntua-la amb 2 estrellesPuntua-la amb 3 estrellesPuntua-la amb 4 estrellesPuntua-la amb 5 estrelles
L'empresa nord-americana Stratfor, que s'autodefineix com un "proveïdor d'anàlisis geopolítiques" i que és coneguda com la "CIA a l'ombra", dubta sistemàticament de les informacions que han fet públiques les autoritats espanyoles sobre successos relacionats amb el terrorisme a les Illes Balears. Així es desprèn d'alguns dels correus electrònics interns de la companyia internacional obtinguts per WikiLeaks i als quals ha tingut accés aquest diari.

Els Global Intelligence Files són una de les darreres filtracions de WikiLeaks i disposen de devers cinc milions de correus electrònics de la multinacional de l'espionatge Stratfor arrabassats per experts informàtics del col·lectiu Anonymous. Doncs bé, entre els correus interns del personal de l'empresa n'hi ha que comenten l'explosió del cotxe bomba d'ETA a Calvià ara fa tres anys i la detenció a Cala Rajada l'any passat d'un cubà acusat de col·laborar amb Al-Qaeda. En ambdós casos, els analistes d'Stratfor posen en dubte les informacions oficials facilitades pel Govern espanyol.

Poques hores més tard de l'atemptat de Palmanova en què varen morir dos guàrdies civils el 30 de juliol de 2009, els treballadors d'Stratfor ja s'havien enviat diversos informes de l'acció armada amb dades del context polític, cronologies d'atemptats i fins i tot alguna previsió.

Doncs en un dels informes l'analista de Terrorisme i Seguretat Ben West explica que l'Executiu espanyol havia tancat els aeroports i ports de Mallorca al·legant que ho feien per capturar els responsables dels atacs -cosa que no varen aconseguir-. West, però, tot seguit afegia: "És la raó que la Policia ha donat, però el meu primer pensament ha estat que hi havia una amenaça al transport i per això l'han volgut tancar".

En un altre informe, l'analista hi deia que Stratfor havia detectat que ETA havia perdut suport i això podia dur el grup armat a "esdevenir més violent a mesura que es torna més desesperat", a fer accions cada pic més dures.

Tanmateix, el cas d'ETA no és l'únic en què els experts d'Stratfor dubten de les explicacions oficials del Govern espanyol. Queda clar arran de la detenció el 20 de setembre de l'any passat de José Ernesto Feliu, conegut com Khalid, un veí de la Cala Rajada d'origen cubà. El varen arrestar a ca seva, acusant-lo de terrorista, en una impressionant operació amb trenta agents i se'l varen endur en helicòpter a l'Audiència Nacional, a Madrid. L'endemà l'analista tàctic Sean Noonan comentava: "Això sona com un altre propagandista de base sense veritables plans operatius". Tot seguit deia que "Mallorca hauria estat un objectiu de perfil molt alt" i afegia -amb sorna i menystenint les autoritats-: "Els espanyols també haurien d'arrestar els metges que dopen a les Illes". Tres dies més tard, l'Audiència Nacional amollava el cubà acusant-lo just d'amenaces i d'enaltir el terrorisme.

Els correus electrònics d'Stratfor es van fent públics amb comptagotes des del mes de febrer, quan WikiLeaks va començar a permetre'n l'accés a alguns mitjans. Aquell mateix mes l'exdirector de l'Agència de Seguretat Nacional dels EUA Bobby Inman en lamentava la filtració i declarava que és un servei d'intel·ligència competent amb anàlisis "d'alta qualitat".

  http://dbalears.cat/actualitat/balears/cia-ombra-creu-les-autoritats-estat-balears.html

M'he hagut de fregar els ulls per confirmar que si, que esta escrit en catala. Es incrieble l' abast que te Wikileaks!