Author Topic: Wikileaks: Пардю пак посланик в София  (Read 1780 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Green

  • Guest
Wikileaks: Пардю пак посланик в София
« on: April 01, 2012, 10:53:33 AM »
Wikileaks: Пардю пак посланик в София

Уорлик заминава за Судан
от Биволъ Неделя, 01 Април 2012 09:10 237 посещения Категории Рога и копита | Горещи

James_Pardew

Американският посланик Джеймс Уорлик ще бъде отзован в началото на лятото, а на негово място ще се върне съименникът му Джеймс Пардю, който е бивш военен разузнавач и вече има един посланически мандат в България.

Това става ясно от мейл на държавния секретар Хилари Клинтън до бившия посланик в София Нанси Макълдауни, която сега завежда сектор Евразия в американското Външно министерство. Мейлът е част от нова порция течове, прихванати от Anonymous и предоставени на Wikileaks, и е изпратен в ранните часове на 1 януари т.г.

"Ситуацията е тревожна. Уорлик не се справя, а Борисов излезе от контрол. В пристанище "Росенец" SIMO засече руски специални части, които инсталират локатори. Пентагонът смята, че руснаците се готвят да следят полетите на US Air Force към Иран" - пише Клинтън. Не става ясно обаче дали американците ще излитат от българска територия.

В отговора Макълдауни критикува поведението на посланик Уорлик, който бил чест посетител в софийските нощни локали, а редките разузнавателни мисии като посещенията му в АЕЦ "Козлодуй" и в "Лукойл" се превръщали в медийно шоу.

"Смятаме, че най-подходящ за поста в София е Джеймс Пардю. Той познава отлично страната, наясно е с мрежата на организираната престъпност и връзките на мафията с руското разузнаване. Ще настояваме също да бъдат подсилени персоналът и средствата на SIMO в София" - пише Макълдауни на Клинтън.

Сегашният посланик Джеймс Уорлик ще бъде назначен за културно аташе в Северен Судан, където действат законите на шариата и алкохолът е забранен, обещава още Макълдауни.

http://www.bivol.bg/wlpardew1.html