Author Topic: Lech Kaczynskis death - Norwegian translation  (Read 3728 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bromance

  • New Member Group
  • *
  • Posts: 1
  • Gender: Male
Lech Kaczynskis death - Norwegian translation
« on: April 11, 2012, 22:57:00 PM »
Et WikiLeaks dokument formidler rykter om president Lech Kaczynskis død.

Ryktet om en mulig russisk innblanding i omstendighetene rundt den polske presidenten Lech Kaczynskis død er gjenopplivet av eksistensen av en e-mail avduket av WikiLeaks. Den polske radio stasjonen Polskie Radio formidlet denne informasjonen. I følge denne e-mailen, hadde russiske myndigheter nektet å gi flyet tillatelse til å lande, for å hindre presidenten fra å delta i en Katyn Massacre-sermoni den 10. april 2010 i Vest Russland. Denne markeringen var ment å starte bare èn time etter den planlagte landingen.

I denne beskjeden , forklarer en tidligere KGB offiser rekruttert av amerikanere at han tror at russerne bevisst prøvde å forhindre landingen av den polske presidenten i Smolensk. Lufttrafikkmyndighetene hadde indikert at landingen ville være for farlig på grunn av tykk tåke.

E-mailen som var avduket av WikiLeaks ble sendt av Fred Burton, visepresidenten i det globale etteretnings selskapet Stratfor Forecasting Inc den 22 april alstå bare 12 dager etter Kaczynskis død til Reva Bhalla, selskapets direktør for analyser.
I hans E-mail, Gjentar Fred Burton den tidligere KGB agentens forslag, kalt «Comrade J».

«Intensjonen var ikke å drepe han.»

«Russerne fornektet målbevisst flyets egenskaper til å lande, vel vitende om at den polske presidenten måtte enten tvinge piloten til å lande(...) eller så måtte flyet snu og lande et annet sted», skrev agenten. En annen ansatt hos etterretnings selskapet, Marko Papic, svarte med en e-mail : « dette var faktisk en av teoriene en kontakt også ga meg. Men meningen var ikke å drepe Kacnski, bare å gjøre livet hans vanskelig ved å tvinge han til å lande i Minsk for så å ikke rekke Katyn Massacre-seremonien som skulle starte en time etter landingen. Men istedet, så prøvde piloten å lande uansett, og endte med å krasje flyet.»

Etter tre mislykkede forsøk på å treffe rullebanen, traff det polske presidentflyet, en Tupolev 154 noen tretopper og bommet på landingen og krasjet noen få hundre meter vekk fra rullebanen. Ingen av de 96 passasjerene var istand til å flykte.

Denne e-mailen publisert av WikiLeaks vi fortsette og fôre disse konspirasjonsteoriene, som hevder at katastrofen i Smolensk, ikke var en ulykke men en «hevngjerrig» handling mot president Kaczynski. Forholdet mellom Polen og Kremlinen var helt klart anspent siden Warsawa hadde annonsert sin støtte til Georgia under konflikten med Russland i 2008.

WikiLeaks har startet og publisere de Internasjonale etterretnings dokumenter som følge av hacking av mer enn 5 millioner e-mailer fra Stratfor i februar 2010, et privat etteretnings selskap basert i Texas.
Original post:
http://www.wikileaks-forum.com/index.php/topic,10263.msg31780.html#msg31780

The original French article:
http://www.lemonde.fr/international/article/2012/03/09/wikileaks-relaie-les-rumeurs-sur-mort-du-president-kaczynski_1655712_3210.html

The G.I. Files that include the original e-mails:
http://wikileaks.org/gifiles/docs/382437_re-comrade-j-on-polish-plane-crash-.html
http://wikileaks.org/gifiles/docs/1166525_re-comrade-j-on-polish-plane-crash-.html'
This article has been translated from English to Norwegian by Bromance

"This article has been translated by a volunteer translator. Neither WL or The Official WikiLeaks Forum shall be held accountable for errors. The reader is welcome to check him/herself the original source linked below, and to comment if there is an error or misinterpretation. If an error is identified we shall endevour to correct it"
« Last Edit: May 11, 2012, 21:38:54 PM by Green »
Regards

Stian B