Author Topic: "Stratfor on the Australian Assange"  (Read 1516 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline victorvictory75

  • New Member Group
  • *
  • Posts: 3
"Stratfor on the Australian Assange"
« on: April 12, 2012, 22:37:13 PM »
"Stratfor on the Australian Assange"

"This article has been translated by a volunteer translator. Neither WL  or The Official WikiLeaks Forum shall be held accountable for errors.  The reader is welcome to check him/herself the original source linked  below, and to comment if there is an error or misinterpretation. If an  error is identified we shall endevour to correct it"

Pe 27 Februarie 2012, WikiLeaks a început publicarea ”Fișierele de spionaj globale ” , ce conțin peste 5 milioane de e-mailuri ale organizaţiei secrete de informații Stratfor din Statele Unite, companie cu sediul în Texas. Spre sfârşitul anului 2010 un schimb de e-mailuri între George Friedman (Fondator și CEO al Stratfor) şi ofiţerul de gardă al aceleaşi companii Chris Farnham , discuta revocarea cetaţeniei lui Assagne şi chiar dorinţa ca editorialistul Wikileaks sa fie asasinat.

In acea conversaţie Farnham îl întreaba pe Friedman: „ – E posibil să revoci unei persoane cetăţenia  pe baza faptului că e un simplu idiot? – Nu ma interesează scurgerile de informaţii despre alte ţări insă cele care daunează Australiei chiar mă supără. Dacă aş putea să-i tai capul fără să am probleme după chiar nu aş avea nici o problemă în a face asta.”

George Friedman(CEO) răspunde: „- Este posibil să revoci unei persoane cetăţenia pe motivul asta oriunde cu excepţia Australiei, unde întreaga zonă Queensland şi o bună parte a Australiei de Sud împreună cu Syndey Uni şi-ar pierde paşapoartele”

Într-un alt e-mail, un fost senator australian din Queensland, pe nume William Bill O’Chee lăuda arestarea lui Assagne la Londra. O’Chee îi scria Vice-preşedintelui Antiterorism al Stratfor pe, pe nume Fred Burton de altfel şi un fost Asistent al Departamentului de Stat pe antiterorism al diviziei pentru Serviciul de Securittate Dimplomatic următoarele: „ – Uraaa!...Din păcate (n.r. Assagne) nu a avut un accident de maşină în drum spre arest” E-mailurile au fost scrise la o săptămână după ce Robert McClelland, Prim-Procurorul Australiei anunţa că el a întrebat deja Poliţia Federală Australiană (AFP) dacă Assgne a încălcat cumva orice lege în vigoare. McClelland nu a exclus că Guvernul Australiei considera chiar anularea paşaportului lui Assagne.

Investigaţia AFP a descoperit la scurt timp că nici o lege in vigoare la momentul acela in Australia nu fost încălcată prin publicarea transmisiunilor secerete ale Statelor Unite. „ AFP-ul a examinat materialele în cauză care ar fi putut reprezenta infracţiuni in Australia. După completa evaluare a documentelor puse la dispoziţie nu s-a constatat existenţa nici unei infracţiuni sub jurizdicţia Australiei. Declaraţia AFP-ului a forţat Primul Ministru al Australiei, Julia Gillard in a retracta anterioarele declaraţii publice în care declara că publicarea stenogramelor secrete ale USA a fost ilegala. Gillard a continuat să refuze retractarea formala a declaraţiei de ilegalitate, ca şi alte remarci ce au adus prejudicii asupra divulgarilor făcute de Wikileaks. Una din declarații a fost: „ – Un act ilegal ce a încălcat legi ale Statelor Unite ale Americii. Această declarație l-a pus în pericol pe Assagne, în special după recentele divulgări Wikileaks, obținute la rândul lor dintr-un e-mail confidențial al Stratfor care mai preciza faptul că SUA avea deja o acuzare împotriva Wikileaks mai bine de 12 luni.

Ieri, Senatorul Partidului Verde Australian , Scott Ludlam a cerut Guvernului Australian să divulge ceea ce se cunoaște despre acuzarea SUA. Guvernul Australian trebuie să aibă o poziție directă asupra acestui fapt cu administrația Obama, care nu va permite și nu va tolera extradarea in SUA a lui Assagne in cazul in care i se vor aduce acuzații si care mai târziu ar sfârși într-o închisoare ca Guantanamo Bay.

În Decembrie 2011, fostul Priml Ministru al Australiei Malcom Fraser alături de zeci de cunoscute personalități printre care pot fi enumerați Noam Chompsky, Julian Burnside, QC ca și liderul Ecologiștilor Bob Brown au făcut apel la fostul Ministru al Afacerilor Externe, Kevin Rudd pentru a-l proteja de la o eventuală extrădare către SUA: (http://www.images.smh.au/file/2011/...) 

”Dată fiind atmosfera de ostilitate împotriva Dl. Assagne, exprimăm îngrijorarea asupra siguranței sale odată aflat în custodia SUA. Trebuie notat că Dl. Assgne este cetățean australian, al cărui activități jurnalistice s-au desfășurat în totalitate în afara Statelor Unite ale Americii.”
Julian Assgne s-a aflat sub arest la domiciliu pentru o perioadă de 449 de zile fără nici o acuzație după eliberarea sa din arest solitar din închisoarea Wandsworth aflată în UK pe 7 Decembrie 2010. Julian așteaptă o decizie la apelul asupra extrădării sale înaintat de Curtea Suedeză înaintată spre Curtea Supremă de Justiție a Marii Britanii pe 1 și 2 Februarie. După eliberarea lui Julian Assagne din închisoarea Londoneză, arestat preventiv datoriă unui mandat de arestare Suedez, Burton a declarat pentru postul de stiri SkyNews: ”extrădarea către SUA este din ce în ce mai probabilă!” Tratatul bilateral între Statele Unite și Suedia permite extrădarea lui Julian Assagne în SUA imediat ce acesta va ajunge in Suedia. Suedia nu s-a opus nici unei extrădări către SUA din anul 2000.

      Julian Assagne este un ziarist si publicist recunoscut internațional , deținătorul Premiului pentru Pace din Sydney, Premiul Walkley pentru o extraordinară contribuție a Jurnalismului în Australia, Premiul Martha Gelhorn pentru Jurnalism in SUA, Premiul Victoria Voltair al Presei Libere ca si altele. 

- The GI Files: www.http://wikileaks.org/the...
- Please donate: http://shop.wikileaks.org/donate

http://wikileaks.org/Stratfor-on-the-Australian-Assange.html

This article is translated by VictorVictory75
Translate

« Last Edit: May 11, 2012, 21:28:57 PM by Green »