Poll

Ho?

me
0 (0%)
u
0 (0%)

Total Members Voted: 0

Author Topic: Fisierele globale de inteligenta.  (Read 1436 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Zombi-Merjee

  • Member
  • *
  • Posts: 36
  • You are not alone!
Fisierele globale de inteligenta.
« on: April 16, 2012, 15:36:53 PM »
"This article has been translated by a volunteer translator. Neither WL  or The Official WikiLeaks Forum shall be held accountable for errors.  The reader is welcome to check him/herself the original source linked  below, and to comment if there is an error or misinterpretation. If an  error is identified we shall endevour to correct it"

The global inteligence files

27 Feb 2012, English,

http://wikileaks.org/the-gifiles.html
WLF: https://www.wikileaks-forum.com/index.php/topic,8780.0.html


Fisierele globale de inteligenta.


Londra---Azi,Luni 27 februarie, wikileaks a inceput sa publice Fisierele glabale de inteligenta--mai mult de 5 mil. de email-uri din sediul de inteligenta glabala din Texas,compania Stratfor.Email-urile dateaza din luna Iulie 2004 pana in decembrie 2011.Aceste mesaje  dezvăluie mecanismele interioare ale unei companii care frontul ar fi un editor de informaţii,care oferă servicii de informaţii confidenţiale pentru mari corporati,cum ar fi:Bhopal`s Dow,ChemicalCo, Lockheed Martin,Northrop Grumman,Raytheon si agenti guvernamentale,incluzand si Departamentul de Securitate Interna( US Departsment of Homeland Security), US Marin si serviciul inteligent de aparare.Aceste mesaje dezvaluie informatori, structuri Pay-Off,  spălare de tehnici şi metode psihologice,de exemplu...

"Tu trebuie sa iei controlul acestuia.Control insemnand financiar,sexual sau control psihologic...Acest lucru este destinat pentru a începe conversaţia noastră pe faza următoare"..

CEO-ul George Friedman la Stratfor,analist Reva Bhalla,6 decembrie 2011 cu privire la modul de a exploata un informator de inteligenta Israelian, pentru a furniza informatii privind starea de sanatate a presedintelui Venezuelei, Hugo Chavez.

Materialul contine informatii privilegiate despre atacul guvernului American asupra Julian Assange si WikiLeaks si chiar incercarea de a rasturna WikiLeaks.
Sunt mai bine de 4000 de e-mailuri mentionand WikiLeaks sau julian Assange.E-mailurile mia expune si usa batanta care operează în societăţile de informaţii private din Statele Unite. Surse guvernamentale si diplomatice din jurul lumii i dau lui Stratfor cunostinte avansata in politica globala si evenimente in schimbul banilor. Fisierelor globale de inteligenta expun cum Stratfor a recrutat o retea globala de informatori care sunt platiti prin conturi de banci Elvetiene si carti de credit platite in prealabil.Stratfor are un amestec de informatori sub acoperire şi deschis, care include angajaţii guvernamentali, personalul ambasadei şi jurnalişti din întreaga lume.

Stratfor a realizat ca este foarte riscant sa obti informati din interior cu mita.iin august 2011, Stratfor CEO George Friedman a spus confidential angajatilor sai:"Noi suntem pastrarea unei legi, pentru a crea politica pentru Stratfor  privind practicile de corupţie de Externe.Nu palnuiesc sa merg degeaba,si nu vreau ca voi sa faceti asta.Utilizarea Stratfor a pers. din interior pentru inteligenta sa transformat în curând într-un sistem de bani si  de luare de legalitate discutabilă.
E-mailurile arata ca in 2009 atunci-Goldman Sachs,director Shea Morenz si Stratfor CEO George Friedman,eclozand o idee de a "utiliza inteligenta", a fost tras în interior de la reţeaua sa de a porni la un fond de investiţii strategice în captivitate.CEO George Friedman explica intr-un document confidential in august 2011,marcat:" A NU SE DA MAI DEPARTE SAU A SE DISCUTA"  spunand:"Ce va face StratCap, foloseste inteligenta Stratfor si analizele, într-o gamă de instrumente geopolitice, în special titluri de stat, valute şi cum ar fi ".E-mailurile arata ca in 2011 Goldman Sachs Morenz au investit "substantial" mai mult d 4 mil. de dolari si  intrand in consiliul de administratie a Stratforu-lui.Dealungul anului 2011,o structură complexă, pe larg de extindere în ceea ce priveşte Africa de Sud a fost ridicat,facuta ca StratCap sa apara legala independenta.Dar, confidentialitatea, Friefman a spus personalului StratCap:" Sa nu credeti despre StratCap ca si organizatie de afara.V-a fi integrala....Acesta va fi util pentru tine daca,pentru motive de comoditate,te gandesti ca un alt aspect al Stratfor si Shea ca un alt executiv în Stratfor.Noi deja lucram la portofolii si comert,StratCap se va infiinta in 2012."

E-mailurile despre Stratfor relevă o companie care cultivă legături strânse cu agenţiile guvernamentale americane şi ale fostului personal a guvernul SUA.Se pregăteşte prognoza de 3 ani pentru comandantul US Marine Corps,invatandui  devenint guvern Stratfor.Vicepresedintele Stratfor pentru inteligenta,Fred Burton, a fost un agent special cu Serviciul de Stat al SUA Departamentul de Securitate Diplomatică şi a fost şef adjunct al lor, divizia de contraterorism.

In ciuda legaturilor guvernamentale, Stratfor si compani similare operau complet secret cu nici un control politic sau de responsabilitate.Stratfor sustine ca opereaza fara ideologie sau vre-o partinire nationala,încă e-mailuri dezvaluie personal privat de informaţii, care se aliniază în strânsă legătură cu politicile guvernamentale americane şi sfaturi de canal la Mossad--inclusiv printr-un catâr de informaţii în ziarul israelian Haaretz,Yossi Melman,care a conspirat cu jurnalistul Guardian David Leigh la secret,şi în încălcare a contractului de WikiLeaks ", cu Guardian, WikiLeaks a mutat cablurile diplomatice americane în Israel. Ironic considerand circumstantele prezente, Stratfor a incercat, in ceea ce se numeste "scurgeri concentrate" care au aparut * dezvaluirile din Afghanistan:
Este posibil pt noi, sa punem mana pe niste "scurgeri concentrate"?Aceasta este o frica de vânzare evident,deci asta-i un lucru bun.Şi avem ceva de oferit la care companiile  IT de securitate nu au,principalul  nostru se concentrează pe contra-informati ca Fred si Stick  ştiu mai bine decât oricine de pe planeta.Am putea dezvolta niste idei si niste proceduri, Ideea de securitate a reţelei "scurgeri-concentrat", care se concentrează pe prevenirea de angajati, unul proprii de la scurgerea de informaţii sensibile din punct de ... De fapt, eu nu sunt atât de sigur că aceasta este o problemă de ITcare necesită o soluţie IT. "

Ca si cablurile diplomatice a Wikileaks,mai multe despre semnificatia e-mailuri vor fi dezvăluite în următoarele săptămâni,ca si coalitia noastra şi de căutare publicului prin intermediul lor şi de a descoperi conexiuni.Cititorii vor afla că întrucât un număr mare de abonaţi şi clienţii Stratfor lucra în armata SUA şi agenţiile de informaţii, Stratfor a dat un membru gratuit controversatului general Pakistanez Hamid Gul,fost director al serviciilor de inteligenta,care conform cablurilor diplomatice a Statelor unite ala americi,planuiau un atac asupra fortelor internationale  in Afghanistan anul 2006.Cititorii vor descoperi Stratfor intern al sistemului de clasificare a e-mail care codurile de corespondenţă sunt  în conformitate cu categori cum ar fi: ALPHA,TACTICAL,SECURE.Corespondenta mai  contine si un nume de cod pentru persoane cu interes particular cum ar fi Hizzies( membru al Hezbollah), sau Adogg(Mahmoud Ahmedinejad).

Stratfor a facut intelegeri secrete cu o multime de organizatii  media si jurnalisti de la Reuters pana la Kiev Post.Lista lui Stratfor (confederatia partenerilor), la care Stratfor se referea a fi "Confed grmmmph! House".În timp ce este acceptabil pentru jurnalişti de a schimba informaţii sau să fie plătite de către alte organizaţii mass-media, deoarece Stratfor este o organizatie privata de informati,pentru guverne si clienti  privati,aceste relatii sunt corupte.

Wikileaks a obtinut de asemenea  lista Stratfor de informatori si in multe cazuri inregistrari de recompense,inclusiv 1200 dolari platit pe luna pt informatorului "GERONIMO" manipulat de Stratfor, fostul agent al departamentului de stat Fred Burton.

Wikileaks a construit un parteneriat de investigaţie, cu mai mult de 25 de organizaţii de mass-media şi activişti pentru a informa publicul despre acest imens "trup" de documente.Organizaţiile au fost furnizate de acces la o bază de date de anchetă sofisticat dezvoltat de Wikileaks si inpreuna cu Wikileaks se efectueaza evaluari jurnalistice a acestor e-mailuri.

Dezvăluiri importante descoperite cu ajutorul acestui sistem va apărea în mass-media, în următoarele săptămâni, împreună cu eliberarea treptată a documentelor sursă.

SFARSIT.
« Last Edit: May 11, 2012, 21:22:19 PM by Green »