Author Topic: Wikileaks släpper GI-filer om presidentkampanjen i USA  (Read 1730 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Signhilde

  • Moderator
  • *****
  • Posts: 887
  • Gender: Female
Wikileaks släpper GI-filer om presidentkampanjen i USA
« on: October 18, 2012, 10:24:04 AM »
Wikileaks släpper GI-filer om presidentkampanjen i USA
Denna artikel har översatts av en frivillig översättare. Varken WL eller ”The Official WikiLeaks Forum” skall hållas ansvarig för misstag. Läsaren är välkommen att själv kontrollera med orginalkällan nedan och att kommentera om det finns fel eller missförstånd. Om ett fel upptäcks ska vi bemöda oss att rätta till det.

Link in the forum: https://www.wikileaks-forum.com/index.php/topic,15280.msg40746.html#new
Original link: http://wikileaks.org/WikiLeaks-GI-Files-Presidential.html

Onsdag 10 oktober, 17:00 BST

Idag, onsdagen 10 oktober, börjar Wikileaks släppa över 200 000 Global Intelligence Files, (GI filer) som har samband med presidentvalet i USA. Varje vecka kommer vi att släppa tusentals mejl som refererar till Obama, Biden, Romney samt Republikanska och Demokratiska partiet. Idag publicerar vi över 8 238 mejl som refererar till republikaner, Romney, RNC och eller GOP och härrör från 17 september 2011 till 19 december 2011.

GI-filerna omfattar totalt över fem millioner mejl från det amerikanska privata underrättelseföretaget Stratfor. Stratfor är ett hemligt multinationellt, privat underrättelseföretag, som erbjuder sina tjänster till stora bolag och statliga byråer. Trots att Stratfor förser USA:s regering med ”världsomfattande underrättelser” finns det ingen offentlig tillsyn. Mejlen belyser Stratforpersonalens svängdörr till departementen, Stratfors vice verkställande direktör för Underrättelser, Fred Burton, var tidigare en specialagent hos USA:s Utrikesdepartements säkerhetstjänst och var deras vice chef för kontraterroristavdelningen. Även om Stratfor skryter om att USA-regeringens källor och rapporter har ett stort inflytande på västliga beslutsfattare, avslöjar deras mejl klena arbets- och säkerhetsmetoder och visar en stark politisk ensidighet i organisationen.

Denna nära knytning till USA:s regering betyder att dessa släppta GI-filer sprider ljus över nyckelpersoner i valrörelsen i USA. Den enda legitima regeringen är den som väljs av en välinformerad befolkning. Genom dettautsläpp strävar Wikileaks efter att informera USA:s väljarkår på ett opartiskt sätt genom att släppa källdokument från en av de mest udda inflytelserika företagen i USA idag. Vi uppmanar alla människor runt om i världen att söka igenom mejlen och publicera sina fynd genom att använda hashtag #wlfindGI.
Vem som ni än väljer att få makten, håll koll på dem genom att stödja Wikileaks – rösta med plånboken, rösta på Wikileaks.

GI filer: http://wikileaks.org/the-gifiles.html
Rösta på Wikileaks: http://wikileaks.org/donate2012/
Donera till Wikileaks: http://shop.wikileaks.org/donate
WL Vänner: https://wlfriends.org/

Länk: http://wikileaks.org/WikiLeaks-GI-Files-Presidential.html