Author Topic: Parlamentul European votează pentru protejarea WikiLeaks  (Read 1623 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline poxa

  • New Member Group
  • *
  • Posts: 2
Parlamentul European votează pentru protejarea WikiLeaks
« on: November 25, 2012, 00:31:42 AM »
Parlamentul European votează pentru protejarea WikiLeaks

Marți, 20 Noiembrie 2012, 1900GMT

Parlamentul European votează pentru protejarea WikiLeaks. Printr-o decizie de referință, Parlamentul European a inițiat astăzi proiectul de legislație ce ar ar putea împiedica blocadele bancare arbitrare împotriva WikiLeaks și a altor organizații care se confruntă cu cenzură economică. Acest lucru este un semnal important din partea legislatorilor europeni. Este o  recunoaștere a gravității precedentului din decembrie 2010, încă în vigoare, prin care Visa, MasterCard, Paypal, Western Union și Bank of America au lansat o blocadă bancară unilaterală, extrajudiciară împotriva donațiilor către WikiLeaks. Costurile blocadei pentru organizație au depășit suma de 50 de milioane de dolari americani. Trezoreria Statelor Unite a declarat oficial anul trecut că nu există nici un motiv legal pentru care WikiLeaks să fie inclusă pe lista de embargo a SUA, însă blocada, puternic politică, continuă. WikiLeaks salută sprijinul europarlamentarilor privind această chestiune importantă și este de acord cu Parlamentul European care „consideră că există un număr crescând de companii europene a căror activitate este dependentă de capacitatea de a accepta plăți cu cardul; [și] consideră de interes public definirea unor reguli obiective care să descrie circumstanțele și procedurile ce pot permite facilitatorilor de plăți cu cardul să refuze unilateral furnizarea de servicii.”
                   
Acest lucru întărește afirmația făcută de WikiLeaks că dacă blocada financiară împotriva WikiLeaks nu este oprită, giganții fianciari ai Statelor Unite vor fi liberi să decidă unilateral care companii și organizații europene trăiesc sau mor. După cum a subliniat anterior WikiLeaks, acesta este un atac asupra drepturilor fundamentale care nu poate rămâne necontestat. Organizația a inițiat deja procese judecătorești în două jurisdicţii europene și așteaptă verdictul final în plângerea adresată Uniunii Europene împotriva companiilor majore de procesare a cardurilor bancare pentru violarea legilor competiției. Decizia Comisiei este așteptată până la sfârșitul anului. WikiLeaks a avut câștig de cauză în toate audierile judecătorești privind această problemă până în prezent.

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange a spus: „Salut acest răspuns din partea legislatorilor europeni. Independența europeană este importantă. Însă nu există nici o suveranitate fără suveranitate economică. Monopolurile financiare politizate ale Statelor Unite nu trebuie să poată cenzura organizațiile europene fără consecințe.”
---------
Acest articol a fost tradus de un traducător voluntar. WL și forumul oficial WikiLeaks (The Official WikiLeaks Forum) nu pot fi trase la răspundere pentru eventualele erori. Cititorul este invitat să verifice sursa originală accesând linkul de mai jos și să comenteze dacă există vreo eroare sau interpretare greșită. Dacă este identificată o eroare, ne angajăm să o corectăm.

Parlamentul European votează pentru protejarea WikiLeaks
Forum: http://www.wikileaks-forum.com/index.php/topic,16137.0.html#msg42280
Sursa originală: http://wikileaks.org/European-Parliament-votes-to.html
Traducător: poxa

---------
This article has been translated by a volunteer translator. Neither WL or The Official WikiLeaks Forum shall be held accountable for errors.  The reader is welcome to check him/herself the original source linked  below, and to comment if there is an error or misinterpretation. If an  error is identified we shall endevour to correct it"

European Parliament votes to protect WikiLeaks
Forum: http://www.wikileaks-forum.com/index.php/topic,16137.0.html#msg42280
Original: http://wikileaks.org/European-Parliament-votes-to.html
Translator: poxa