Author Topic: Senatori John McCain u përpoq të ndihmonte Gaddafin!  (Read 6817 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ASNF

  • New Member Group
  • *
  • Posts: 9
Senatori John McCain u përpoq të ndihmonte Gaddafin!
« on: September 06, 2011, 16:37:28 PM »
Nga  Michael Allen 24 Gusht 2011

Nga një kabëll i lëshuar nga Wikileaks raportohet se Senatori  John McCain premtoi të ndihmojë diktatorin libian Muammar Gaddafi të pajiset me armatime të ushtrisë amerikane dhe të bëhej aleat i SHBA në luftën kundër terrorizmit.
Marrëveshja u bë në 14 Gusht 2009 dhe përfshin Joe Lieberman, Senatoren Lindsey Graham, Senatoren Susan Collins dhe Richard Fontaine.
Sipas Wikileaks McCain e hapi takimin duke thënë se marrëveshja e SHBA me Libinë ishte “e shkëlqyer.” Libermann shtoi, “Ne kurrë nuk do ta kishim marrë me mend 10 vjet më parë se do të ishim në Tripoli te ftuar nga djali i Muammar Gaddafi-t”
Libermann gjithashtu e quajti Libinë një aleat të rëndësishëm në luftën kundër terrorizmit. Senatori përmendi bashkëpunimin e Libisë në luftën kundër terrorzmit  dhe gjthashtu përmendi se ishte në interes të të 2 vendeve që marrëdhëniet të bëhenin më të forta.
Marrëveshja përfshinte helikopterë dhe armatura mbrojtëse për të garantuar sigurinë e Libisë. Në këmbim Gaddafi premtoi të dërgonte furnizime me uraniumin e tij në Rusi për asgjësim.
Por Gaddafi e prishi marrëveshjen Nëntorin e fundit duke lënë për disa javë një sasi uraniumi në një kontenie të mbyllur në anë të autostradës për në aeroport. Duket se Gaddafi e prishi marrëveshjen për shkak të Donald Trump i cili e “zhveshi” diktatorin Libian.
Sikurse Trump ka përmendur shumë herë, Gaddafi e pati paguar atë që të ndërtonte një tendë në proën e ti (Trump-it)j në New York përpara një samiti të Kombeve të Bashkuara. Ndërkohë që media u fokusua në këtë marrëveshje miliarderi e beri Gaddafin te fillonte te bënte gati valixhet dhe të largohej, por ama ia mbajti paratë. Gaddafi u shpreh se ai u ndie i poshtëruar nga kjo sjellje, që e shtyu të prishte marrëveshjen me McCain.
Gjatë kohës së marrëveshjes Senatori McCain shkroi në Twitter që ishte në një takim interesant me një njeri interesant (Gaddafi).
McCain më vonë ndryshoi mendim dhe shkoi në favor të rebelëve Libianë duke lëne postimin e tij në Tëitter:

“I think we could do the same thing that we did in the Afghan struggle against the Russians. There are ways to get weapons in without direct U.S. supplying."


http://www.opposingviews.com/i/politics/wikileaks-sen-john-mccain-tried-help-gaddafi-get-us-military-hardware