Author Topic: Anonymous postao pomoćnik u razotkrivanju  (Read 2680 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

potjeha

  • Guest
Anonymous postao pomoćnik u razotkrivanju
« on: March 15, 2011, 21:14:50 PM »
Slučaj Američke banke dobio je neobičan nastavak. Zapravo je osnivač Wikileaksa Julian Assange prošle godine nagovijestio kako će početkom 2011. objaviti informacije o jednoj neimenovanoj banci. Do toga, doduše, nije došlo, ali je zato sad zaposlenik poduzeća koje blisko surađuje s Američkom bankom navodno potražio podršku od grupe Anonymous te uspomoć njenih aktivista pozvao ostale zaposlenike banke da „odsječu glavu Hidri“.  

O ovom se slučaju trenutno jedva može reći nešto više jer se iz nepoznatih razloga zapalio server na kojemu je taj zaposlenik objavio svoj poziv i ostale dokazne mailove. Kako doznajemo, riječ je o zaposleniku tvrtke Balboa Insurance koji raspolaže dokazima o tome da je banka varala privatne osobe pri dodjeli stambenih kredita.

2007. su ove vrste kreditnih prevara izazvale početak financijske krize. O tim događajima kao i o neodgovornom ponašanju nekolicine bankinih službenika spomenuti je zaposlenik navodno već objavio informacije na web stranici  bankofamericasuck.com. Međutim, njegove informacije opterećuju samo malobrojne bankine službenike i to mu se čini nedovoljnim.

Stoga on sad uspomoć grupe Anonymous poziva ostale zaposlenike da objave razotkrivajuće informacije.To znači da će Anonymous u ovom slučaju preuzeti ulogu i funkciju Wikileaksa. Wikileaks će na taj način preuzeti donekle u sporednu ulogu.

Prijevod njemačkog članka "Anonymous wird zum Enthüllungshelfer" od 14.3.2011.

Link na članak: http://www.intern.de/internet-news/8971-anonymous-wird-zum-enthuellungshelfer.html
« Last Edit: March 17, 2011, 20:43:51 PM by potjeha »

sfinga

  • Guest
Re: Anonymous postao pomoćnik u razotkrivanju
« Reply #1 on: March 15, 2011, 21:20:15 PM »

Crtic je vezan za temu, ne znam da li ste ga imali priliku vec vidjeti.


http://bankofamericasuck.com/

Voda

  • Guest
Re: Anonymous postao pomoćnik u razotkrivanju
« Reply #2 on: March 15, 2011, 23:49:19 PM »
Anonymous-i se u zadnje vrijeme dosta nameću Wikileaksu. Njihov rad (mislim na Anonymous) bitno pomaže samom WL, počevši od toga da su hakirali stranice kada je Julian Assange uhapšen, zatim cijela priča sa HBGary i otkrili čitavu urotu protiv WL.
Zadnje je upravo ovo otkrivanje dokumenata vezanih uz rad banke i njihovo besramno iskorištavanje ljudi.
Ne znam gdje je zapelo kod objavljivanja dokumenata koji je Julian Assange nagovijestio još prošle godine, ali svakako pozdravljam akciju Anonymous-a. Možda ipak prerastu u pravu leaking organizaciju. Njihov je rad ipak ponešto drugačije jer do informacija dolaze aktivno, a ne kao neke druge organizacije (npr Openleks) koje objave svoju web stranicu i čekaju da im se netko prijavi. ::)

potjeha

  • Guest
Re: Anonymous postao pomoćnik u razotkrivanju
« Reply #3 on: March 17, 2011, 20:35:36 PM »
Quote
Njihov je rad ipak ponešto drugačije jer do informacija dolaze aktivno, a ne kao neke druge organizacije (npr Openleks) koje objave svoju web stranicu i čekaju da im se netko prijavi.

E, ali je zato Openleaks veoma aktivan u objavljivanju drugih visoko brizantnih informacija poput one o tome kako je Assange mučio svog mačka.

Inače, da, i ja mogu samo pozdraviti ovo samoinicijativno pozivanje službenika Američke banke da sudjeluju u razotkrivanju prevara. Nadam da ćemo ipak uskoro moći čitati o razotkrivenim makinacijama i muljažama  spomenute banke.  ;)