Author Topic: CRO/WL-Stratfor: Tijelo bin Ladena nije bačeno u more nego je prevezeno u SAD?  (Read 1685 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Voda

  • Guest
Tijelo bin Ladena nije bačeno u more nego je prevezeno u SAD?

Prema mailovima koji su poslani iz privatne obavještajne tvrtke Startfor, tijelo bin Ladena nije bačeno u more. Gdje je onda?

Emailove je objavio Wikileaks, a do njih su došli hakeri Anonymousa. U 5.26 sati, 2. svibnja, jutro kada je američki predsjednik Barack Obama objavio da je Osama bin Laden mrtav, direktor Startfora, George Friedman poslao je email naziva: alpha OBL, u kojem je pisalo: 'Kao što je izvješteno, uzeli smo tijelo sa sobom. Hvala Bogu.'

Fred Burton, potpredsjednik Startfora, u 5.51, poslao je email naziva: alpha Tijelo je na putu za Dover, DE u avionu CIA-e. U njemu je pisalo: 'Onda, (sic) nastavite u Institut za patologiju vojnih snaga u Bethesdi.' U 1.36 Burton je odgovorio: 'Tijelo bi sada trebalo biti ovdje.'

Ti e-mailovi su suprotnosti s onim što su javnosti kazali američki dužnosnici, da su tijelo bin Ladena tretirali u skladu s islamskom tradicijom i bacili ga u more s vojnog plovila SAD-a.


George Friedman je autor brojnih članaka i knjiga o nacionalnoj sigurnosti, ratovanju i obavještajnim službama, osnovao je kompaniju Stratfor u Austinu 1996. godine.

Wikileaks je objavio 637 od 5 milijuna internih emailova Stratfora koji su poslani u razdoblju od lipnja 2004. do prosinca 2011.

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/emailovi-startfora-pokazuju-da-tijelo-bin-ladena-nije-odmah-baceno-u-more.html

Voda

  • Guest
WikiLeaks otkrio u Stratforovim mailovima: Bin Ladenovo tijelo prevezeno CIA-inim avionim u SAD?

TIJELO ubijenog šefa Al-Qaide Osame bin Ladena nije bačeno u more, sugerira se u Startforovim mailovima koje je nedavno otkrio WikiLeaks.

Stratforov obavještajni potpredsjenik Fred Burton tako vjeruje da je njegovo tijelo prevezeno u Dover u saveznoj državi Delaware CIA-inim avionom te nakon toga u Vojni institut za patologiju u Bethesdi u Marylandu.

Podsjećamo, prema službenoj verziji Bin Ladenovo je tijelo sahranjeno na nepoznatoj lokaciji s mulimanskom ceremonijom.

U prepisci Freda Burtona i izvršnog šefa Georgea Friedmana Bin Ladenova se sahrana uspoređuje s kremiranjem zloglasnog nacista Adoplha Eichmana čije je tijelo spaljeno kako mu se nigdje ne bi sagradio spomenik, javlja RT.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/wikileaks-otkrio-u-stratforovim-mailovima-bin-ladenovo-tijelo-prevezeno-ciainim-avionim-u-sad/603041.aspx